Update: 'Van Bronckhorst arriveert in Londen voor gesprekken met Rangers'

Update: 'Van Bronckhorst arriveert in Londen voor gesprekken met Rangers'

13-11-2021 11:06 Laatste update: 11:09
45

Rangers FC wil Giovanni van Bronckhorst snel aanstellen als opvolger van Steven Gerrard. De Schotse topclub wil dit weekeinde de gesprekken met de Nederlandse trainer starten, meldt nu ook De Telegraaf.

The Daily Record schreef vrijdag al dat Van Bronckhorst de 'frontrunner' is. Ook volgens de Nederlandse ochtendkrant heeft Rangers een delegatie vrijgemaakt om de oud-trainer van Feyenoord over te halen. Mede door zijn verleden op Ibrox wordt hij als de ideale kandidaat gezien om een vervolg te geven aan de door Gerrard ingezette koers.

De Liverpool-icoon leidde Rangers naar de eerste landstitel in tien jaar, maar is vertrokken naar Aston Villa. Ook nu gaat de club aan kop in de Schotse Premiership. Voor Van Bronckhorst wordt het een terugkeer op bekend terrein. De 106-voudig international van Oranje won tussen 1998 en 2001 vijf hoofdprijzen met The Gers, waaronder twee landstitels.

Van Bronckhorst is clubloos na zijn vertrek bij het Chinese Chinese Guangzhou R&F in december. De Schotse topclub hoopt al voor het bekerduel met Hibernian van volgende week zondag een nieuwe manager te hebben.

Update: Giovanni van Bronckhorst is inmiddels gearriveerd in Londen om de gesprekken met Rangers FC aan te gaan, zo weet The Daily Record. Om de grote belangstelling in Glasgow voor te zijn, vinden de gesprekken plaats in de hoofdstad van Engeland. Er wordt verwacht dat Van Bronckhorst in het gesprek met de Rangers-clubleiding aan gaat geven dat hij Jan Wouters en Jean-Paul van Gastel mee wil nemen als assistenten.