'Xavi wil nog een oude bekende terughalen naar Barça en klopt aan bij Liverpool'

'Xavi wil nog een oude bekende terughalen naar Barça en klopt aan bij Liverpool'

13-11-2021 12:55 Laatste update: 14:11
58

Na de terugkeer van Dani Alves bij FC Barcelona, hoopt Xavi ook een volgende oude bekende terug te halen naar de club. Thiago Alcântara staat hoog op het verlanglijstje van de opvolger van Ronald Koeman.

Dat melden Liverpool Echo, Sky Sport en Diario AS. Thiago staat op dit moment onder contract bij Liverpool, waar hij niet veel aan spelen toekomt. Ondanks de verschillende opties op het Barcelona-middenveld, hoopt Xavi de ervaren Thiago toe te voegen aan zijn selectie. 

Het gaat echter geen makkelijke opdracht worden om Thiago terug te halen naar Camp Nou. De Spaans international staat nog tot de zomer van 2024 onder contract bij Liverpool en manager Jürgen Klopp ziet hem niet graag vertrekken. Er zal waarschijnlijk een fors prijskaartje om de net van Thiago hangen, terwijl Barcelona nauwelijks geld te besteden heeft vanwege de penibele financiële situatie.

Thiago verliet Barcelona in 2013, om Pep Guardiola achterna te gaan naar Bayern München. In Duitsland wist hij zeven Bundesliga-titels te veroveren. Bij Liverpool is hij geen vaste basisspeler.