Nederlander Achterberg krijgt te maken met legende Taffarel bij Liverpool

Nederlander Achterberg krijgt te maken met legende Taffarel bij Liverpool

30-11-2021 20:33
13

De Braziliaanse legende Cláudio Taffarel gaat bij Liverpool aan de slag als keeperstrainer. De 55-jarige oud-doelman gaat samenwerken met de Nederlander John Achterberg, die de keepers van The Reds al begeleidt.

Achterberg heeft met Jack Robinson al een assistent bij de Premier League-grootmacht. Daar komt Taffarel nu ook bij, zo maakt Liverpool dinsdagavond bekend. Manager Jürgen Klopp legt uit waarom er een derde keeperstrainer is aangetrokken. "Wij hebben nu op veel posities het best denkbare. We willen een beetje onze eigen filosofie op het gebied van keepen creëren, omdat we het eens zijn dat het een eigen wereld is. We denken dat Taffarel weer een andere kijk toevoegt."

Taffarel speelde 101 interlands voor Brazilië, waarmee hij in 1998 Nederland uit de WK-finale hield door in de penaltyserie de strafschoppen van Phillip Cocu en Ronald de Boer te stoppen. Hij is momenteel ook assistent bij de Seleção en gaat beide functies combineren. Op Anfield krijgt Taffarel onder meer landgenoot en eerste doelman Alisson Becker onder zijn hoede.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie