Baalmomenten bij Feyenoord: 'Ik heb ook een handsbal gezien'

Baalmomenten bij Feyenoord: 'Ik heb ook een handsbal gezien'

19-12-2021 16:41
140

Jens Toornstra kan moeilijk leven met de nederlaag van Feyenoord tegen Ajax. Onnodig, zegt de aanvoerder achteraf.

Het niveau van zowel Feyenoord als Ajax was dramatisch. Beide ploegen hadden één schot op doel, maar Ajax scoorde twee keer. "Het is lastig. Ik vind niet dat we hier hadden hoeven verliezen", zegt Toornstra tegen ESPN.

Wedden

Meer odds

Ajax besliste de wedstrijd met een strafschop. "Die penalty... Ik heb aan de andere kant ook dingen gezien, een handsbal bijvoorbeeld", doelt Toornstra op het moment rond Perr Schuurs. Ook kon Feyenoord een keer door op doelman Remko Pasveer. "Ik hoorde dat Guus (Til, red.) geen buitenspel stond. Eigenlijk moet je dan door laten gaan, maar de scheidsrechter (Dennis Higler, red.) zei wat anders. Zulke wedstrijden worden op details beslist. We wilden gedisciplineerd spelen en de drukmomenten houden. Ze hebben twee goals gemaakt met één schot."

"We wilden ze vroeg onder druk zetten, maar Ajax is sterk aan de bal en dus ging dat niet altijd goed. Ajax wist in de tweede fase ook niet altijd wat ze moesten doen. We moesten iets meer risico en kregen meer mogelijkheden, maar die ballen moeten er dan wel in. Ik baal nu vooral, we hadden graag een resultaat neergezet. Het is op details beslist", zegt Toornstra.