'Enorm veel ellende' voor ontslagen Hyballa: 'Mensen vinden me niet leuk'

'Enorm veel ellende' voor ontslagen Hyballa: 'Mensen vinden me niet leuk'

29-12-2021 09:29 Laatste update: 09:39
38

Peter Hyballa brak onlangs met de Duitse derdedivisionist Türkgücü München; het was alweer zijn derde ontslag binnen een halfjaar. De Duitse trainer gaat echter niet tornen aan zijn werkwijze.

"Ik stel mezelf regelmatig de vraag: wat ben ik nu eigenlijk? Een wereldprofessor? Een klootzak? Een straatvechter? Een theoreticus? Een showmaster? Ik ben in ieder geval uitgesproken", reageert Hyballa in een interview met ELF Voetbal.

"Mijn antwoord? Toch veldtrainer. Ik heb meer dan honderdduizend trainingen gegeven, altijd moeilijke clubs geleid en vele workshops over het vak gegeven. Ik ben niet gemakkelijk, omdat ik altijd mijn eerlijke mening geef. Ik zeg wat ik denk."

De oud-coach van NEC en NAC laat zich naar eigen zeggen 'geen werkwijze opdringen door bestuurders'. "Op dat vlak bestaan drie soorten trainers. Categorie A zijn de marionetten. B de diplomaten met een mening die geluk hebben met een goede directeur en C de Peter Hyballa's. Het leidt ertoe dat veel mensen me niet leuk vinden."

"Ik heb de afgelopen jaren enorm veel ellende over me heen gekregen", doelt hij onder meer op de heisa bij Esbjerg fB. "Ik moest flink incasseren. Maar ik ben een tijger. Als je die opsluit in een dierentuin, gaat-ie dood. Ik heb vrijheid nodig."