VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksbuiten

VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksbuiten

02-01-2022 13:30 Laatste update: 14:39
93

De laatste Eredivisie-speelronde van 2021 is achter de rug en dat betekent dat we de stembussen weer gaan openen. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. Vandaag: de linksbuitens.

Dusan Tadic (Ajax)
De cijfers spreken voor zich: zeven goals en elf assists, waardoor Dusan Tadic veruit de gevaarlijkste aanvaller van Ajax is. Dat hij genomineerd is, is dan ook een no-brainer. Ajax kan zich alvast zorgen gaan maken voor een leven na Tadic, want hem vervangen zal een loodzware taak worden. Niet alleen sportief, Tadic houdt ook het moraal hoog. Durf één keer te verzaken en je krijgt Tadic op je dak.

Jesper Karlsson (AZ)
Jesper Karlsson heeft Myron Boadu en Calvin Stengs doen vergeten in Alkmaar. De Zweed heeft halverwege het seizoen acht goals gemaakt en zes assists gegeven en is de nieuwe kaskraker van AZ. De club verlengde zijn contract onlangs niet voor niets tot 2026. Komt Karlsson aan de bal, dan kun je je als verdediger zorgen gaan maken.

Luis Sinisterra (Feyenoord)
De verdedigers in de Eredivisie hebben de handen vol aan Luis Sinisterra, die na een moeizaam begin bij Feyenoord helemaal is opgeleefd. Zolang hij fit is en meerdere wedstrijden achter elkaar speelt, zie je waar hij toe in staat is. Sinisterra is onmisbaar in het elftal van Arne Slot en lijkt na dit seizoen wellicht klaar voor een nieuwe stap in zijn carrière.

Cody Gakpo (PSV)
En ook Cody Gakpo heeft zich stormachtig ontwikkeld bij PSV. Roger Schmidt ziet in hem ook een mogelijke nummer negen, maar het is overduidelijk dat Gakpo vanaf de linkerflank het gevaarlijkst is. Zijn statistieken zeggen daarbij alles: zes goals en negen assists in dertien wedstrijden (Gakpo was een tijdje geblesseerd). Bondscoach Louis van Gaal haalde hem bij de selectie van het Nederlands elftal en gaf hem wedstrijden tegen Noorwegen, Letland en Montenegro. 



Bruma (PSV)
Bruma speelt bij PSV voornamelijk rechtsbuiten, maar heeft het op links ook verdienstelijk gedaan. Bruma is bezig aan een indrukwekkende comeback in Eindhoven. Voor twaalf miljoen aangetrokken worden, niet presteren, afgeschreven door de achterban, verhuurd worden, om dan tóch je waarde te bewijzen voor de club die zoveel in je investeerde. Petje af voor Bruma, die zelf ook nog eens aanbood om salaris in te leveren.

Wie vond jij de beste linksbuiten van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
Keeper
Rechtsback
Centrale verdediger
Linksback
Controlerende middenvelders
Aanvallende middenvelders
Rechtsbuiten
Spits