Brobbey terug bij Ajax: Ik denk dat die onder Erik ten Hag zwaarder is

Brobbey terug bij Ajax: "Ik denk dat die onder Erik ten Hag zwaarder is"

03-01-2022 07:34
40

Brian Brobbey is blij terug te zijn bij Ajax. De negentienjarige spits kwam op oudejaarsdag over van RB Leipzig, dat geen optie tot koop toestond.

Brobbey sluit hoe dan ook niet uit dat hij langer dan een half jaar in Amsterdam blijft. "Uiteindelijk zijn Ajax en RB Leipzig geen optie tot koop overeengekomen, omdat Leipzig die niet in het contract wilde. Na het seizoen praten we verder", laat hij optekenen door De Telegraaf.

"Het seizoen is geslaagd als we kampioen worden en de beker pakken. En hopelijk de Champions League winnen. Wie weet…", vervolgt de huurling, die zich ondanks de weinige minuten bij RB Leipzig topfit voelt. "Ik heb goed getraind en ben blessurevrij." Dat komt volgens hem niet door de 'Duitse' voorbereiding met traditioneel veel loopwerk. "Ik denk dat die onder Erik ten Hag zwaarder is", zegt hij.

Bij RB Leipzig kwam Brobbey niet in het stuk voor. Hij koos in de zomer voor een transfervrije move naar Duitsland. "Daar heb ik geen spijt van. Het verhaal was goed, maar nadat de trainer (Julian Nagelsmann, red.) en TD (Markus Krösche, red.) vertrokken en André Silva als nieuwe spits werd gehaald, was alles in één klap anders."