Ziggo pareert uitdager Viaplay: dit voetbal is te zien bij Ziggo Sport Totaal

Ziggo pareert uitdager Viaplay: dit voetbal is te zien bij Ziggo Sport Totaal

07-01-2022 15:30
86

Ziggo Sport zit in de hoek waar de klappen vallen, zo lijkt het. De kabelaanbieder wist de voorbije jaren veel klanten te trekken met de Formule 1 en het nodige topvoetbal, maar onder meer Viaplay gaat de concurrentiestrijd aan. Ziggo werkt nu aan een tegenaanval: wat is er de komende jaren te zien?

Wat raakt Ziggo Sport kwijt?
De grootste klap is het verlies van de Formule 1, maar Ziggo Sport moet na dit seizoen ook afstand doen van de Premier League. Beide publiekstrekkers zijn binnen gehengeld door Viaplay. De rechten van de FA Cup lopen ook aan het einde van het seizoen af, maar daar is nog geen duidelijkheid over.

Welke competities zijn er bij Ziggo Sport Totaal te zien?
De Max Verstappen-hype draait op volle toeren en veel Formule 1-fans zullen in zijn kielzog de overstap maken naar Viaplay. Voor de pure voetballiefhebber is dat geen uitgemaakte zaak. Viaplay pronkt straks met de Premier League en de Bundesliga, maar Ziggo heeft die competities tot het einde van het seizoen in bezit. Met La Liga en de Champions League behoudt het bovendien twee topaffiches. De rechten van die competities liggen tot de zomer van 2024 vast.

Verder heeft Ziggo onder meer nog de rechten van de Italiaanse Serie A, de Franse Ligue 1, de Belgische Jupiler Pro League, de Portugese Primeira Liga, de Nations League en de WK- en EK-kwalificaties. Ook diverse bekertoernooien, zoals de Copa del Rey, zitten nog in het aanbod.

Eredivisie nu ook bij Ziggo
Het hoofdkanaal van ESPN wordt een extra publiekstrekker voor Ziggo. Het eerste kanaal van ESPN wordt toegevoegd aan alle tv-abonnementen, vanaf minimaal TV Start of TV Standard. Dat betekent voor Ziggo-kijkers dus 'gratis' wedstrijden uit onder meer de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Europa League en Conference League. Voor KPN-kijkers was dit overigens al het geval.

Wat kost een Ziggo Sport Totaal-abonnement?
Voetbalsupporters die niets willen missen van al het voetbalgeweld zijn steeds duurder uit nu de verschillende competities over meerdere aanbieders worden verspreid. Een abonnement op Ziggo Sport Totaal kost 14,95 euro per maand. Als je tevens toegang wil hebben tot alle ESPN-zenders, dan ben je in totaal 22,95 euro per maand kwijt bij Ajax' hoofdsponsor. Onlangs maakte Viaplay al bekend dat het 13,99 euro per maand vraagt voor zijn pakket.

Overigens kun je ook als kijker van bijvoorbeeld KPN toegang krijgen tot het aanbod van Ziggo Sport Totaal. Dan ben je 14,99 euro per maand kwijt.

Viaplay of Ziggo Sport?
Het voetbalaanbod op Ziggo Sport is voorlopig een stuk groter dan bij Viaplay. Wie wekelijks van onder meer FC Barcelona en Real Madrid wil genieten zit er goed. Tegelijkertijd timmert Viaplay flink aan de weg. "Wij zouden heel graag de Champions League en de Europa League in het rijtje toevoegen", liet topman Peter Nörrelund al weten aan het Algemeen Dagblad. Het woord is aan de fans.