Heerenveen voorlopig in Deense handen: Jansen-vacature intern ingevuld

Heerenveen voorlopig in Deense handen: Jansen-vacature intern ingevuld

4 februari - 15:08 Laatste update: 15:14
72

SC Heerenveen vult de ontstane trainersvacacture na het ontslag van Johnny Jansen intern in. Ole Tobiasen maakt het seizoen af als interim-trainer, hebben de Friezen vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De Deense oud-verdediger had in het verleden Almere City onder zijn hoede en trad afgelopen zomer in dienst als assistent van Jansen. Peter Reekers en keeperstrainer Ruud Hesp gaan Tobiasen assisteren, terwijl transitiecoach Jeffrey Talan ook in de dug-out plaats zal nemen.

Technisch manager Ferry de Haan verklaart via de clubkanalen dat Heerenveen drie keuzes had. "Het aanstellen van een interim-trainer van buitenaf, het direct contracteren van een trainer voor de lange termijn of het seizoen afmaken met de huidige technische staf. Wij denken dat de laatste oplossing het beste is."

Heerenveen was dramatisch begonnen aan 2022, met nederlagen tegen FC Twente, Go Ahead Eagles (KNVB Beker) en hekkensluiter PEC Zwolle, waarna Jansen - sinds 2019 in functie - op maandag 24 januari werd bedankt voor bewezen diensten. De nummer tien van de Eredivisie gaat zaterdag Fortuna Sittard treffen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.