Ten Hag reageert op Tagliafico-interview: 'Bij Barça zou hij ook niet spelen'

Ten Hag reageert op Tagliafico-interview: 'Bij Barça zou hij ook niet spelen'

06-02-2022 17:49
83

Erik ten Hag heeft gereageerd op het interview dat Nicolás Tagliafico deze week gaf. De Argentijnse verdediger was erg openhartig en is niet blij met Ajax, maar Ten Hag stelt dat Tagliafico gemotiveerd is voor de rest van het seizoen.

Taglaifico kon vorige maand de overstap naar FC Barcelona maken, maar de Catalanen kwamen er niet uit met Ajax. De linkspoot liet weten dat hij daar niet blij mee is. "Ik heb alles nu wel gezien. De club, de teamgenoten, de trainer: ik weet hoe alles gaat. Ook al train ik alsof het mijn laatste dag op aarde is, ik zie geen verandering. Ten Hag neemt de beslissingen en heeft zijn favorieten. Mijn tijd hier zit erop. Ik wil bij een andere club vechten voor mijn kans", zei de verdediger onder meer.

Wedden

Meer odds

Voorafgaand aan het duel met Heracles Almelo vertelt Ten Hag dat hij heeft gesproken met Tagliafico. "We hadden het over de situatie. Hij heeft zijn belangen, een individueel belang, maar het clubbelang gaat altijd voor", stelt de Ajax-coach bij ESPN. "Dat probeerde ik hem duidelijk te maken."

Dat hij volgens Tagliafico 'zijn favorieten' heeft, is de Tukker zich niet van bewust. "Nee, dat heeft hij in ieder geval niet tegen mij gezegd en dat heb ik ook niet gelezen. Ik weet niet hoe je daarbij komt", vertelt Ten Hag tegen verslaggever Hans Kraay junior. "Er zijn nooit donkere wolken geweest, Hans. Hij kent onze belangen, we spelen op drie podia en hebben iets fantastisch voor ons liggen. Natuurlijk is hij gemotiveerd, hij wil meehelpen en nieuwe titels winnen met Ajax."

Of bankzitter Tagliafico bij Barcelona wél aan spelen toe zou komen, betwijfelt Ten Hag "Daar zou hij ook niet spelen. En wie zegt dat hij hier niet gaat spelen?"