'Meer dan zes vrouwen hebben last gehad van Overmars, Ajax-top was op de hoogte'

'Meer dan zes vrouwen hebben last gehad van Overmars, Ajax-top was op de hoogte'

07-02-2022 20:46
260

Meer dan zes werkneemsters van Ajax hebben de berichten of het gedrag van Marc Overmars als zeer aanstootgevend of grensoverschrijdend ervaren. Dat meldt De Telegraaf maandagavond op basis van 'goed ingevoerde bronnen'.

Clubwatcher Mike Verweij zei in de voetbalpodcast van de krant al dat er sinds half december verhalen rond gaan over de voormalig directeur voetbalzaken en 'Ajax-vrouwen'. Het was niet duidelijk of dit speelsters van het vrouwenteam waren of medewerksters van de club. 'Een deel van de top van Ajax zou toen ook al op de hoogte zijn geweest van misstanden', weet De Telegraaf.

De krant heeft ook de brief in handen van Edwin van der Sar aan de Ajax-werknemers. 'We denken bij Ajax alle benodigde maatregelen getroffen te hebben om het melden van misstanden en ongewenst gedrag mogelijk te maken, maar ik realiseer me dat dat nog niet voldoende is en we niet kunnen zeggen dat hier alles goed gaat', schreef de algemeen directeur, die benadrukt dat er hernieuwde aandacht voor het onderwerp zal komen. Verderop in de brief staat onder meer dat Ajax 'er alles aan doet en zal doen om je te ondersteunen om dit te kunnen melden als je het onverhoopt toch hebt ervaren…'.

Van der Sar nam eind januari zelf het initiatief voor de brief. Of dit naar aanleiding van klachten over Overmars gebeurde, is niet duidelijk. De oud-doelman richtte zich tot het personeel in de periode dat het schandaal rond The Voice of Holland naar buiten kwam. Mogelijk heeft hij uit goed werkgeverschap gehandeld, concludeert de krant.

Het Parool meldde op basis van ingewijden dat Overmars ook dickpics heeft gestuurd naar één werkneemster van Ajax.