Jong Ajax verslaat Jong PSV in 'mini-topper', Volendam morst in Kerkrade

Jong Ajax verslaat Jong PSV in 'mini-topper', Volendam morst in Kerkrade

07-02-2022 22:14
75

Jong Ajax heeft maandag een einde gemaakt aan de opmars van Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Koploper FC Volendam verspeelde punten tegen Roda JC.

Jong Ajax - Jong PSV 2-0
Jong PSV verkeerde de laatste weken in bloedvorm, maar moest het op sportcomplex De Toekomst zonder smaakmaker Johan Bakayoko stellen. Toch begon de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy sterk, maar al snel nam Jong Ajax onder aanvoering van Mohammed Kudus en Mohamed Daramy het initiatief over. Doelpunten bleven desondanks lang uit. Na 65 minuten was het alsnog raak. Naci Ünüvar verzilverde een strafschop na een overtreding op Llansana.

Wedden

Meer odds

Na een onderbreking, omdat de geblesseerde scheidsrechter zich moest laten vervangen door de vierde official, leek PSV zich op te maken voor een slotoffensief. Een treffer viel in extremis echter aan de andere kant. Ook Sontje Hansen mocht aanleggen vanaf elf meter: 2-0. De Amsterdamse beloften van coach John Heitinga staan knap derde, Jong PSV is de nummer negen.

Roda JC - FC Volendam 1-1
FC Volendam bleef voor de 23ste keer op rij ongeslagen, maar moest zich wel tevreden stellen met een punt op bezoek bij Roda JC. Achraf Douiri opende nog wel de score voor de ploeg van trainer Wim Jonk. In de tweede helft kwamen de Limburgers echter langszij via Dylan Vente. De Volendammers hebben nog altijd vijf punten meer dan nummer twee FC Emmen, dat nog wel een duel tegoed heeft.

Overige uitslagen
FC Eindhoven - Excelsior 4-1
Jong FC Utrecht - Helmond Sport 3-2