'Anderlecht is onder de indruk en hoopt Zirkzee langer te kunnen behouden'

'Anderlecht is onder de indruk en hoopt Zirkzee langer te kunnen behouden'

08-02-2022 11:13 Laatste update: 11:54
26

Joshua Zirkzee speelt mogelijk langer in België. RSC Anderlecht huurt de aanvaller van Bayern München zonder optie tot koop, maar Het Nieuwsblad meldt dat Paars-Wit volgende zomer toch een poging gaat doen om de Nederlander te behouden.

Met veertien doelpunten en acht assists in alle competities is Zirkzee aan een prima seizoen bezig en dat sterkt de Brusselse club in de overtuiging dat hij langer moet blijven, weet Het Nieuwsblad. Het lijkt echter een moeilijke missie voor Anderlecht om de spits langer te houden. Zirkzee heeft een geschatte marktwaarde van acht miljoen euro en nog een jaar op zijn contract staan bij Bayern.

Anderlecht is niet in de positie om grote bedragen uit te geven en de Duitse topclub zal naar alle waarschijnlijkheid een stevig bedrag vragen als de Nederlander een goed seizoen speelt in het Lotto Park. Nog een jaar huren lijkt de meest realistische optie, maar het is niet duidelijk of Zirkzee daar zelf wel aan wil beginnen. Wellicht zet de twintigjarige Schiedammer in op een nieuwe uitdaging.