Weghorst springt in het oog bij Liverpool-manager Klopp: 'Heel actieve speler'

Weghorst springt in het oog bij Liverpool-manager Klopp: 'Heel actieve speler'

11-02-2022 12:56
24

Liverpool-manager Jürgen Klopp is beducht voor Wout Weghorst in aanloop naar het Premier League-duel met Burnley van zondag. De Nederlandse spits maakte indruk tijdens zijn debuut tegen Manchester United.

Na een knappe actie van Weghorst scoorde Jay Rodriguez voor The Clarets, die daarmee knap een punt pakten tegen United (1-1). Dat is ook Klopp opgevallen. "Ze hebben een nieuwe spits gehaald", zegt Klopp op de persconferentie over de Oranje-international. "Als je de wedstrijd hebt gezien, dan weet je dat hij een heel levendige jongen is. Hij was over het hele veld erg actief."

Wedden

Meer odds

"Burnley zal er ook tegen ons een fysieke strijd van maken", vervolgt de Duitser. "Maar ze zijn ook aan de bal goed. Daarnaast vormen ze een bedreiging tijdens standaardsituaties. We zullen alert en geconcentreerd moeten zijn."

Dat Burnley de hekkensluiter is van de Premier League, zegt Klopp namelijk niet veel. "Dat is tekenend voor de Premier League. Ze hebben enorm veel kwaliteit en legden tegen Manchester United een geweldige teamprestatie op de mat. Er is een grote kans dat ze zich weten te handhaven."