La Liga-baas trapt op Barça-rem: 'Mbappé én Haaland zullen naar Real gaan'

La Liga-baas trapt op Barça-rem: 'Mbappé én Haaland zullen naar Real gaan'

19-02-2022 09:32
38

FC Barcelona zet alles op alles om Erling Haaland aan te trekken komende zomer, maar de kans is veel groter dat hij de overstap maakt naar Real Madrid. Dat stelt La Liga-baas Javier Tebas, die zich uitlaat over de financiële positie van de Catalanen.

"Het spijt me zeer en het is niet leuk om te zien dat Barcelona in deze situatie zit. We willen Barcelona in een competitieve situatie zien", zegt Tebas tegen Telemadrid. De bestuurder legt uit hoe het zo ver heeft kunnen komen in Camp Nou. "Omdat de salarisuitgaven tot het uiterste zijn gegaan en als de inkomsten dan met 25 procent dalen door corona, heb je een probleem met de contracten van de spelers."

Een toptransfer van Haaland is dan ook onhaalbaar, meent Tebas. "In de huidige situatie kunnen ze Haaland nooit krijgen. Als ze een deal sluiten met CVC en als sommige spelers vertrekken, kan er misschien iets gebeuren. Ze hebben nog een paar maanden om daaraan te werken." De Amerikaanse investeringsmaatschappij CVC wil 2,7 miljard euro in het Spaanse voetbal pompen, in ruil voor tien procent van de opbrengsten in de komende vijftig jaar. Vooral Barça en Real zijn er fel op tegen om zo lang in zee te gaan met het bedrijf.

Toch is Barcelona afhankelijk van de deal, beweert Tebas. Voor Real Madrid geldt dat veel minder. "Real zal Kylian Mbappé en Haaland halen, want de andere clubs zijn financieel half geruïneerd", doelt hij met name op de Catalanen. Tebas is vooral groot voorstander van de komst van Mbappé, zo lijkt het. "Het zou geweldig nieuws zijn voor La Liga. Het zou het beste zijn wat La Liga kan overkomen."