Striemend fluitconcert voor Schmidt van PSV-fans: 'Daar begint die mafketel weer'

Striemend fluitconcert voor Schmidt van PSV-fans: 'Daar begint die mafketel weer'

21-02-2022 11:33
75

De keuzes en het wisselbeleid van PSV-trainer Roger Schmidt blijven de gemoederen bezig houden. Ibrahim Afellay en Theo Janssen snappen niet dat Mario Götze in het Eredivisie-duel met sc Heerenveen (3-1) in de spits stond.

"Nee, dat snapte ik niet. Ik denk dat Götze de enige is bij PSV die in zijn contract heeft staan dat hij alleen gewisseld wordt als hij dat wil", steekt Afellay van wal bij Studio VoetbalJanssen sluit zich daarbij aan. "Zahavi had gewoon in de spits moeten staan. Götze deed het wel goed, maar het is een middenvelder. Daar hoort hij te spelen. Maar doordat Veerman het goed heeft gedaan donderdag, heeft Schmidt echt een plekje gezocht voor hem. En Götze speelt altijd, dus dan ga je zoeken waar je hem neerzet."

Wedden

Meer odds

Ook Arno Vermeulen vindt het niet terecht dat Eran Zahavi op de bank moest plaatsnemen. "Laat nu een keer iemand staan. Zahavi speelde vorige week niet zijn beste wedstrijd en prompt ga je weer naar de bank. Je spelers krijgen er geen vertrouwen door, spitsen al helemaal niet. Het systeem is iedere keer anders doordat hij met andere types speelt. Ik denk dat PSV er niet beter van gaat spelen."

Toen Schmidt er halverwege voor koos om Cody Gakpo en Noni Madueke te wisselen, leverde dat een striemend fluitconcert op. De fans wisten toen nog niet dat de Oranje-international met een blessure kampte, terwijl de Engelsman pas net weer hersteld is. "De reactie van de mensen is veelzeggend. Niemand gaat meer uit van een blessure", aldus Afellay. Vermeulen: "Iedereen denkt: daar begint die mafketel weer. Dat leeft bij iedereen."