Olympique Lyon-preses geeft duidelijkheid over positie Bosz in teleurstellend jaar

Olympique Lyon-preses geeft duidelijkheid over positie Bosz in teleurstellend jaar

01-03-2022 08:36
9

Peter Bosz maakt hoe dan ook dit seizoen af bij Olympique Lyon. Dat stelt voorzitter Jean-Michel Aulas, die het opneemt voor de Nederlandse trainer.

Bosz beleeft een moeizaam debuutseizoen bij Les Gones, die momenteel teleurstellend tiende staan in de Ligue 1. Zondag werd nog met 0-1 verloren van concurrent Lille OSC. Het zorgt voor speculatie over de toekomst van de ex-coach van Heracles Almelo, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Daar wil Aulas echter niets van weten.

"We hebben een goed team en een goede staf. Ik heb er nooit aan gedacht om de trainer te vervangen, omdat ik denk dat hij veel kwaliteiten heeft", zegt de preses in gesprek met L'Équipe. "Peter maakt sowieso het seizoen af. We hebben de afgelopen twaalf wedstrijden veel punten gepakt en de achterstand verkleind. Ik ben ervan overtuigd dat we aan het einde van het seizoen op het podium zullen staan en ver zullen komen in de Europa League."

"Ik heb mijn trainer maandagochtend nog verteld dat we terug zullen komen", besluit Aulas, die laat weten dat Lyon met Bosz al plannen maakt voor het nieuwe seizoen.