'Ik en drie anderen hebben een aanbod gekregen om Chelsea te kopen'

'Ik en drie anderen hebben een aanbod gekregen om Chelsea te kopen'

02-03-2022 06:48 Laatste update: 12:25
72

Chelsea lijkt daadwerkelijk in de etalage te staan. De Zwitserse miljardair Hansjörg Wyss claimt een aanbod te hebben gekregen en neemt dat momenteel in overweging. Roman Abramovich, de huidige eigenaar van Chelsea, ligt onder vuur vanwege zijn banden met de Russische president Vladimir Poetin.

Abramovich deed afgelopen weekend al formeel een stap terug door de dagelijkse leiding over te dragen, maar daar blijft het mogelijk niet bij. Engelse media sluiten niet uit dat hij definitief afstand neemt van Chelsea.

Wyss heeft een aanbod gekregen om Chelsea over te nemen van Abramovich, claimt hij. Wyss, een van de rijkste en meest invloedrijke Zwitsers, heeft volgens het Amerikaanse Forbes een geschat vermogen van ongeveer 5,2 miljard euro. "Abramovich is een van Poetins naaste adviseurs en vrienden. Net als alle andere oligarchen is ook hij in paniek. Abramovich probeert al zijn villa's in Engeland te verkopen. Ook wil hij snel van Chelsea af. Ik en drie andere mensen hebben dinsdag een aanbod gekregen om Chelsea te kopen van Abramovich", zegt Wyss tegen Blick. 

"Ik moet nu vier tot vijf dagen wachten. Abramovich vraagt momenteel veel te veel. Weet je, Chelsea is hem 2 miljard pond schuldig. Maar Chelsea heeft geen geld. Betekent: Wie Chelsea koopt, moet Abramovich compenseren. Op dit moment kennen we de exacte verkoopprijs niet. Ik kan me goed voorstellen om bij Chelsea te beginnen met partners. Maar ik moet eerst de algemene voorwaarden bekijken. Maar wat ik nu al kan zeggen: zoiets doe ik zeker niet alleen. Als ik Chelsea koop, dan met een consortium van zes tot zeven investeerders", zegt Wyss.