Ajax-target maakt vertrek bij Anderlecht bekend: 'Mijn hart blijft paars'

Ajax-target maakt vertrek bij Anderlecht bekend: 'Mijn hart blijft paars'

06-03-2022 12:51
122

Rayane Bounida gaat Anderlecht na dit seizoen verlaten. Dat hebben de speler en de club zondag bekend gemaakt. Het zestienjarige toptalent lijkt te gaan tekenen bij Ajax.

In een gelikte Instagram-video maakt Bounida, een zestienjarige dribbelaar die volgens hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans van Anderlecht een grote toekomst voor zich heeft, bekend dat hij Brussel gaat verlaten. 'Mijn hart blijft paars, waar ik ook ga', schrijft hij als begeleidende tekst.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rayane Bounida (@rayane.bounida10)

Ook op de website van Paars-Wit wordt gesteld dat Bounida vanaf volgend seizoen niet meer in de jeugdopleiding te bewonderen zal zijn. 'Ondanks het uitgestippelde sportieve pad, kiest Rayane ervoor om zijn opleiding verder te zetten in het buitenland. De club betreurt maar respecteert die beslissing.'

Er wordt van buitenlandse interesse gerept, maar Anderlecht maakt niet bekend om welke club het gaat. Waarschijnlijk is dat Ajax, aangezien Bounida in Belgische media al weken aan de Amsterdammers wordt gelinkt. De regerend landskampioen zal maandag wellicht met nieuws naar buiten treden.