Driessen wil Koeman in de wachtkamer zetten en ziet mogelijke Oranje-kandidaat

Driessen wil Koeman in de wachtkamer zetten en ziet mogelijke Oranje-kandidaat

07-03-2022 07:44
31

Voor Valentijn Driessen is het geen uitgemaakte zaak dat Ronald Koeman na het WK 2022 in Qatar terugkeert als bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf mag de KNVB de ogen niet sluiten voor betere kandidaten.

Driessen rekent het Koeman nog steeds aan dat hij 'na een succesperiode bij Oranje met de noorderzon naar Barcelona vertrok in augustus 2020'. 'Hij liet de KNVB en de spelers in de steek', schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. Onder opvolger Frank de Boer draaide het EK uit op een farce. 'Dat mag deels op het conto van Koeman worden geschreven omdat hij niet kon nalaten op weer een voorbijrazende trein te springen.'

Wedden

Meer odds

Koeman was zelf weinig succesvol bij FC Barcelona. 'Behoudens het instemmen met het vertrek van sommige spelers, zegt hij geen andere fouten gemaakt te hebben en krijgt voorzitter Joan Laporta alle schuld. Dat is toch echt te kort door de bocht. Koeman heeft drie transferperiodes meegemaakt bij Barcelona, kon een jaar beschikken over Lionel Messi en Antoine Griezmann, maar haalde niet het maximale uit het spelersmateriaal. De ploeg verloor te vaak en wist nooit te swingen', stelt Driessen, die ziet dat Koeman een pragmatische coach is, in tegenstelling tot idealisten Pep Guardiola en Xavi.

Driessen benadrukt dat Koeman 'desondanks een goede opvolger' van Louis van Gaal kan zijn. 'Alleszins een serieuze kandidaat. Koemans eerste periode mag meewegen, maar kan niet de doorslag geven omdat het geen garantie biedt voor de toekomst. Het is voorbarig hem nu te strikken omdat het anders te laat kan zijn. Tien maanden in de voetballerij is een eeuwigheid', verwijst de verslaggever naar Danny Blind, die het bondscoachschap ook in het vooruitzicht kreeg gesteld.

'Koeman wil, maar haast is niet geboden. Stel je voor dat Guardiola beschikbaar is en openstaat voor Oranje', besluit Driessen.