Xavi: 'Niet verwacht dat Barça zó superieur zou zijn tegen Real Madrid'

Xavi: 'Niet verwacht dat Barça zó superieur zou zijn tegen Real Madrid'

21-03-2022 07:26
18

FC Barcelona-trainer Xavi is dolblij met de eclatante 0-4 overwinning bij Real Madrid in de Primera División. Hij denkt dat de Catalanen een flinke impuls zullen krijgen van het succes in El Clásico.

"We waren veel beter dan Real Madrid. We hadden zelfs nog meer doelpunten kunnen maken", jubelt Xavi na afloop in Spaanse media. "We speelden een spectaculaire wedstrijd in hun stadion. We werken hier hard voor, maar het is waar dat we niet hadden verwacht dat we zo superieur zouden zijn en zo'n geweldig resultaat zouden behalen."

Xavi wijst op het Europa League-duel van Barça met Galatasaray, terwijl de Koninklijke midweeks geen Europese verplichtingen had. "We kwamen vrijdag vermoeid terug uit Turkije. Vanwege het spel en de uitslag kunnen we hier met een grote glimlach vertrekken. We gaan dit succes vandaag vieren, maar daarna richten we ons op Sevilla. We hebben een wedstrijd gewonnen, geen titel."

Toch beaamt Xavi dat de winst in het Estadio Santiago Bernabéu belangrijk is voor de Catalanen. "Deze overwinning kan de dynamiek van het heden en de toekomst veranderen. Of we terug zijn, laat ik aan jullie. Maar we hebben erg goede spelers die genieten op het veld. We zijn een familie. Als we op deze manier spelen, kunnen we van iedereen winnen."

Ancelotti rustig
Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti baalt van de nederlaag tegen de aartsrivaal, maar koestert de ruime voorsprong in La Liga. "We zijn onherkenbaar geweest, alles ging mis. Dit is moeilijk, omdat het een Clásico is. Het spijt ons voor de fans, maar we hoeven hier geen drama van te maken. Het was een offday", aldus de Italiaan. De Madrilenen hebben negen punten meer dan nummer twee Sevilla. Barça heeft twaalf punten minder dan de koploper, maar heeft nog wel een duel tegoed.