Ajax krijgt open sollicitatie binnen: 'Tijd om naar een grote club te gaan'

Ajax krijgt open sollicitatie binnen: 'Tijd om naar een grote club te gaan'

21-03-2022 21:17
224

Patrick Kluivert acht zichzelf rijp voor het hoofdtrainerschap bij Ajax. Erik ten Hag wordt al geruime tijd gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de voormalig international denkt die vacature te kunnen opvullen. 

Kluivert was in het verleden bondscoach van Curacaoen trainer van het beloftenelftal van FC Twente, maar verder heeft hij bestuursfuncties bekleedt en was hij rechterhand van een hoofdtrainer. Onlangs stond hij bij Curacao voor de groep als interim-bondscoach en dat smaakt naar een nieuw avontuur als eindverantwoordelijke. "Absoluut. Ergens waar een goed project is zou ik hoofdtrainer willen worden. Ik ben nu aan het kijken wat interessant kan zijn", laat hij weten aan de internationale tak van ESPN.

Wedden

Meer odds

Een stap naar Ajax ziet Kluivert wel zitten. "Dat zou kunnen. Als God wil dat ik trainer van Ajax wordt, waarom niet? Ik ben er klaar voor", stelt hij zelfzeker. Na zijn actieve carrière ging Kluivert direct aan de slag in het trainersvak en dat was een bewuste keuze. "Sommige spelers willen direct trainer worden en sommigen nemen een pauze."

"Ik wilde direct wat gaan doen", vervolgt Kluivert. "Dat werkte. Ik heb Curacao en de jeugd van FC Twente getraind. Nu is het tijd voor mij om naar een grotere club te gaan."