'Getreiter bij Olympique Lyon, Bosz negeert verdediger afgelopen tijd volledig'

'Getreiter bij Olympique Lyon, Bosz negeert verdediger afgelopen tijd volledig'

29-03-2022 15:00 Laatste update: 17:00
32

Jason Denayer zit in een moelijke situatie bij Olympique Lyon. De Belgische verdediger beschikt over een aflopend contract is hij is niet van plan om die verbintenis te verlengen. Dat komt mede door 'getreiter van Lyon'.

Denayer, vorig seizoen nog een belangrijke basisspeler bij Lyon, kwam dit seizoen pas tot 911 wedstrijdminuten in de Ligue 1. Een vervelende enkelblessure hield hem lang aan de kant, maar nu hij weer fit is krijgt hij nauwelijks speelminuten van trainer Peter Bosz.

Het Nieuwsblad stelt dat dit een bewuste zet is van Lyon. De club deed Denayer pas in januari een voorstel tot contractverlenging, maar daar was de verdediger niet tevreden mee. Hij had meer waardering verwacht en staat inmiddels in de belangstelling van een aantal andere clubs. Vanaf dat moment ging het van kwaad tot erger voor Denayer.

Pestgedrag
Bij Lyon krijgt hij sinds het weigeren van het voorstel te maken met 'getreiter'. Hij speelt zijn wedstrijden in Lyon B. Recent speelde hij nog mee in de Championnat National II tegen Fréjus. Bosz negeert Denayer en spreekt nauwelijks nog met hem, aldus Het Nieuwsblad. Een plek bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht 'zit er al helemaal niet in'.