Van Gaal voorspelt WK-tegenstander van Oranje: 'Geluk aan m'n kont hangen'

Van Gaal voorspelt WK-tegenstander van Oranje: 'Geluk aan m'n kont hangen'

30-03-2022 07:28 Laatste update: 10:06
23

Louis van Gaal vond Frenkie de Jong de grote uitblinker van Nederland in de oefeninterland tegen Duitsland. De bondscoach is enthousiast over het optreden van de middenvelder van FC Barcelona, die het spelbeeld liet kantelen in de tweede helft.

"De tweede helft was niet 'beduidend' beter, het was fantastisch wát een spirit in de ploeg zat. We konden door Frenkie de Jong onder de druk uit voetballen", zegt Van Gaal op de persconferentie na afloop van het 1-1 gelijkspel in Amsterdam. "Dat lukte alleen als hij aan de bal kwam. We hebben eigenlijk alles aan Frenkie te danken. Ook de goal. De voorassist was van Frenkie."

Van Gaal is zeer te spreken over de afgelopen week. "Ik vind dat we zoveel stappen hebben gemaakt. Duitsland is gewoon een topland, een kandidaat om het WK te winnen. Als wij die penalty krijgen, het was gewoon een penalty, dan winnen we met 2-1." De bondscoach prijst ook de Oranje-fans. "Zij waren geweldig, wat een sfeer. Maar het potje was ook wel leuk om te zien."

Hoewel hij zelf niet aanwezig zal zijn in Qatar, kan Van Gaal de blik richten op de WK-loting van vrijdag. Hij denkt al te weten wie er uit de koker rolt. "Het wordt Qatar, dat denk ik. Ik heb altijd het geluk aan mijn kont hangen", lacht hij. "Maar alle gekheid op een stokje: als je wereldkampioen wil worden, moet je van iedereen winnen. Het maakt mij niet veel uit."