Jans: 'Ben zestien jaar trainer, een wedstrijd als deze nog nooit meegemaakt'

04-04-2022 13:54
38

Vooraf had FC Twente wellicht getekend voor een gelijkspel tegen PSV, maar na het weggeven van een 3-0 voorsprong overheerst er chagrijn in Enschede. Michel Vlap baalde na afloop als een stekker.

Twente speelde PSV in de openingsfase overhoop en stond na 28 minuten al met 3-0 voor. PSV kwam terug in wist in blessuretijd zelfs nog de 3-3 op het scorebord te zetten. De Eindhovenaren gooiden het in de tweede helft over een andere boeg. "Je weet dat ze dan in de tweede helft een paar toppers gaan brengen", zegt Vlap tegen TC Tubantia.

"PSV is een topteam, maar wij waren op veel plekken gelijkwaardig of zelfs beter", zegt trainer Ron Jans. Dit was een heerlijke wedstrijd, maar we balen van het resultaat. (...) Ik heb veertien jaar betaald voetbal gespeeld, ik ben nu zestien jaar trainer, maar een wedstrijd als deze heb ik niet vaak meegemaakt."

"Het is hartstikke stil in de kleedkamer, iedereen is teleurgesteld na een gelijkspel tegen PSV, dat zegt genoeg", schetst Vlap de teleurstelling.