Danjuma overtuigd: 'Ik hoor feitelijk bij de beste buitenspelers van de wereld'

Danjuma overtuigd: 'Ik hoor feitelijk bij de beste buitenspelers van de wereld'

06-04-2022 16:18
47

Arnaut Danjuma is bezig aan een formidabel debuutseizoen bij Villarreal en barst van het zelfvertrouwen. De Oranje-international hoort bij de beste buitenspelers van dit moment, vindt hij.

Danjuma maakte vorig jaar de overstap van Championship-club Bournemouth naar Champions League-kwartfinalist Villarreal en vestigde meteen een clubrecord door vijf keer te scoren in het miljardenbal. "Ik voel me goed", zegt de oud-speler van PSV, NEC en Club Brugge in een interview met The Guardian.

"Ik ben 25 jaar, speel in de Champions League bij een goed team uit een geweldige competitie. Maar ik ben nog niet op mijn eindpunt", vervolgt Danjuma, die namens Villarreal en Oranje veertien keer scoorde in 32 wedstrijden. "Als je kijkt naar wat ik dit jaar heb bereikt, hoor ik feitelijk ik bij de beste buitenspelers van de wereld."

Woensdagavond speelt Villarreal de eerste wedstrijd tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. Danjuma verwacht een nieuw 'masterplan' van trainer Unai Emery. "Hij is de kapitein op ons schip, een strategische mastermind. Elke keer heeft hij weer een plan bedacht. Tegen Juventus (achtste finale, red.) kwam alles uit wat hij had voorspeld."