Slot deelt inspiratiebron: 'Maar één trainer die echt boven alle partijen staat'

Slot deelt inspiratiebron: 'Maar één trainer die echt boven alle partijen staat'

27-04-2022 15:14
33

Arne Slot genoot dinsdag met volle teugen van het Champions League-duel tussen Manchester City en Real Madrid. De trainer van Feyenoord spreekt zijn bewondering uit voor manager Pep Guardiola van The Citizens.

Op de persconferentie voor het Conference League-duel met Olympique Marseille werd Slot gevraagd of coach Jorge Sampaoli van de Fransen een voorbeeld is. Slot ging vervolgens 'off topic'. "Het woord voorbeeld zou ik niet willen gebruiken. Ik gebruik sowieso niet zo graag voorbeelden, maar als je gisteravond (dinsdag, red.) voetbal hebt gekeken... Volgens mij is er in de afgelopen twintig jaar maar één iemand die echt boven alle partijen staat", doelt hij op Guardiola.

"Toen we naar Messi, Xavi en Iniesta keken en zij samen stopten, dacht je: zo mooi gaat het voetbal nooit meer worden", gaat Slot verder. "Maar gelukkig is er nog een trainer in de vorm van Guardiola, die ons weer op een onwaarschijnlijk mooie manier laat genieten van het voetbal dat zij spelen."

City won uiteindelijk maar met één goal verschil van Real (4-3), maar Guardiola gaf aan geen concessies te willen doen. "Dat vind ik zó mooi dat hij dat zegt", reageert Slot. "Over vijftig jaar wordt er gesproken over het tijdperk van Guardiola en hoe hij zijn teams liet spelen. Dan weten we echt niet meer wie er in 2022 de Champions League heeft gewonnen. Wat hij doet, is zo ontzettend knap en zo ontzettend mooi voor het voetbal. Je ziet veel teams die niet als 'naïef' gezien willen worden en met zijn allen verdedigen. Maar Guardiola kiest hiervoor en daardoor zit ik zó te genieten. Ik ben heel blij met een trainer als hem."

Sampaoli
Slot kwam overigens toch nog even terug op de vraag over Sampaoli. "Zeker tien jaar geleden was hij wel een trainer die gevolgd werd door veel beginnende trainers, waaronder ikzelf. Niet in de laatste plaats omdat hij leiding gaf aan een fantastisch team. Chili speelde ook ontzettend leuk, mooi en aanvallend voetbal. Dat volg je dan wel, zoals ik wel meer teams volg die heel leuk voetbal spelen."