'Of ik ben een slechte trainer, of een aantal jongens heeft het niveau niet'

'Of ik ben een slechte trainer, of een aantal jongens heeft het niveau niet'

08-05-2022 07:14 Laatste update: 07:23
78

Danny Buijs, de trainer van FC Groningen, kan geen verklaring geven voor de nieuwe wanprestatie van zijn team. De Trots van het Noorden verloor de afgelopen vijf wedstrijden op rij en zaterdagavond ging het mis tegen Sparta.

De Kasteelclub won met 1-2 in de Euroborg en Buijs was na afloop des duivels. "Het is heel frustrerend", zegt hij tegen RTV Noord. "Als er wat anders wordt gevraagd, zijn sommige jongens zich daarvan niet doordrongen. Of ze kunnen het gewoon niet. Maar of ik ben een slechte trainer, of een aantal jongens heeft het niveau niet."

Over Peter Leeuwenburgh, die pijnlijk de fout in ging bij één van de Spartaanse goals, oordeelde de oefenmeester van Groningen hard. "Op dit moment is het niet goed genoeg voor de subtop. Maar een vergelijking met Sergio Padt is niet eerlijk. Peter moet hier doorheen. Uiteindelijk gaat hem om leveren of ontwikkelen."

De defensieve organisatie van FC Groningen werd vaak geroemd. Nu is dat juist hetgeen wat Buijs in de steek laat. "Wij hebben drie jaar lang aangetoond dat wij verdedigend bij de top vijf van Nederland behoren. Dit seizoen hebben wij twee keer de nul gehouden. Als het verdedigend goed staat, dan levert dat punten op. En daar gaat het in topsport om: punten pakken."