Openda sluit extra Eredivisie-seizoen niet uit: PSV zou mooi kunnen zijn

Openda sluit extra Eredivisie-seizoen niet uit: "PSV zou mooi kunnen zijn"

27 mei - 07:11
68

Loïs Openda heeft donderdagavond afscheid genomen van het thuispubliek van Vitesse en speelt zondag zijn laatste wedstrijd in Arnhemse dienst. De vicetopscorer van het voorbije Eredivisie-seizoen zou echter voor een derde jaar op de Nederlandse velden kunnen gaan.

De van Club Brugge gehuurde Openda keert na twee jaar Vitesse in principe terug naar het Jan Breydelstadion, maar is ook al aan PSV gelinkt. "PSV zou mooi kunnen zijn. Het is een goede club, een club met veel geschiedenis en veel goede spelers. Maar ik kan nu nog niet zeggen waar mijn toekomst ligt", laat hij na het eerste play-offduel met AZ weten aan De Telegraaf. "Mijn contract bij Brugge loopt nog twee seizoenen door. Maar ik ben zeker ook geïnteresseerd om de stap naar een andere club te maken. Het gaat erom wat het beste voor mijn carrière is."

Openda hielp Vitesse donderdag aan een 2-1 zege op AZ en kan zondag Europees voetbal afdwingen met de Arnhemmers. Daarna krijgt hij extra kansen om zichzelf in de etalage te zetten: de spits behoort voor het eerst tot de selectie van de Rode Duivels, die op vrijdag 3 juni tegen Nederland spelen. "Als het niet tegen Nederland gebeurt, dan hoop ik tegen een ander land mijn debuut te kunnen maken. Als beide lukt, dan is het een perfect seizoen geweest voor mij. Dan had het niet beter gekund."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie