RKC Waalwijk blij met tweede aanwinst: 'Er was veel interesse in hem'

RKC Waalwijk blij met tweede aanwinst: 'Er was veel interesse in hem'

31-05-2022 21:14
8

Julian Lelieveld is de tweede zomerse versterking van RKC Waalwijk. De 24-jarige rechtsback komt transfervrij over van De Graafschap en tekent een contract voor drie seizoenen in het Mandemakers Stadion. 

De Graafschap wilde graag door met Lelieveld, maar na de mislukte play-offs kiest de verdediger ervoor om zijn geluk te beproeven in de Eredivisie. Hij lijkt bij RKC de opvolger te worden van Juriën Gaari, die een aflopende verbintenis heeft.

"Julian past ideaal in het RKC-profiel zoals wij dat voor ons zien", reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld op de website van de Waalwijkers, die knap als tiende eindigden. "Met zijn komst voegen we namelijk een talentvolle rechtsbenige verdediger met veel potentie toe aan onze selectie, die ook al over de nodige ervaring beschikt. Er was veel interesse in hem, dus we zijn blij dat hij voor RKC Waalwijk kiest."

De in Arnhem geboren Lelieveld doorliep de gehele jeugdopleiding van Vitesse. In 2018 maakte hij een transfer naar Go Ahead Eagles en twee jaar geleden nam De Graafschap hem over. In Doetinchem was hij een vaste waarde. Eerder versterkte RKC zich al met Kevin Felida.