Lang: 'Volgens Van Gaal kan ik top halen, waarom dan naar de analisten luisteren?'

Lang: 'Volgens Van Gaal kan ik top halen, waarom dan naar de analisten luisteren?'

01-06-2022 09:56
65

Bondscoach Louis van Gaal heeft een gevoelige snaar geraakt bij Noa Lang. De Club Brugge-aanvaller mocht dit seizoen zijn debuut als international maken en heeft het volgens Van Gaal in zich om de top te halen.

Lang speelde in oktober zijn eerste van in totaal drie interlands en behoort ook nu tot de selectie van Van Gaal. "Hij gelooft heel erg in mij. Dat heeft hij me ook duidelijk gemaakt", aldus Lang in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Het feit dat Louis van Gaal me in maart, toen ik even op de bank zat bij Club, weer selecteerde voor Oranje, zegt veel."

Lang heeft Van Gaal ook medegedeeld dat hij inzet op een transfer, met het WK in Qatar op komst. "Hij begreep me. Van Gaal vindt dat ik de wereldtop kan halen. De absolute wereldtop. En als hij dat zegt, waarom zou ik dan naar al die analisten moeten luisteren? Ik ken niet eens hun namen."

AC Milan is in de markt voor Lang – zo bevestigde hij zelf al – en het vooruitzicht op Champions League-voetbal is een belangrijke factor in zijn uiteindelijke beslissing. "Kijk, ik ben 22. Heb alle tijd. Ik hoef niet van Club naar Real Madrid te gaan – die stap is ontiegelijk groot. Bovendien kom je daar dan toe als een jongen van Club. Ik wil eerst elders goed presteren, om dan als een grote jongen bij de absolute wereldtop te tekenen. Dat ik daar sowieso zal geraken, daar ben ik van overtuigd."