'FC Twente neemt na twaalf jaar afscheid van middenvelder, Chery-poging mislukt'

'FC Twente neemt na twaalf jaar afscheid van middenvelder, Chery-poging mislukt'

07-06-2022 12:31
21

Jesse Bosch gaat FC Twente na twaalf jaar verlaten, meldt TC/Tubantia. Club en speler hebben geen akkoord weten te bereiken over een nieuw contract. Een poging om Tjaronn Chery naar de Grolsch Veste te halen, is mislukt.

Bosch heeft een aflopende verbintenis bij Twente, dat een optie om met een jaar te verlengen niet wenste te lichten. De partijen gingen vervolgens nog wel om tafel, maar daar kwam geen overeenkomst uitrollen. De 22-jarige middenvelder is vanaf 1 juli transfervrij.

Bosch droeg twaalf seizoenen het shirt van FC Twente. Vorig seizoen had hij een basisplaats, maar trainer Ron Jans deed de laatste maanden steeds minder vaak een beroep op hem. Door invalbeurten kwam Bosch dit jaar toch nog 26 wedstrijden in de Eredivisie.

Chery-poging mislukt
Twente gaat niet in zee met Tjaronn Chery. De 34-jarige sterspeler van Maccabi Haifa was in de veronderstelling dat hij transfervrij weg kon, maar dat bleek niet te kloppen. Twente ziet daarom af van zijn komst. Chery, oud-speler van onder meer ADO Den Haag, FC Groningen en Queens Park Rangers, doorliep de jeugdopleiding van Twente.