'Dacht dat mijn goal minder waard zou zijn, gelukkig scoorde Wout nog'

'Dacht dat mijn goal minder waard zou zijn, gelukkig scoorde Wout nog'

08-06-2022 23:21
8

Teun Koopmeiners maakte zijn allereerste interlanddoelpunt, maar was na afloop van de wedstrijd tegen Wales ook kritisch. Koopmeiners is matchwinner Wout Weghorst dankbaar.

"Als je je eerste goal voor Nederland kunt maken is dat heel mooi", vertelde Koopmeiners bij de NOS. "Toen we de goal nog tegen kregen dacht ik dat mijn goal minder waard zou zijn, maar gelukkige kopte Wout hem alsnog binnen."

Wedden

Meer odds

Over het spel van Oranje is Koopmeiners kritisch. "Ik vond dat we verdedigend goed stonden, maar slordig waren aan de bal. We moeten de ruimtes beter benutten. Er stond verder gewoon een goed elftal op de mat. De spelers die opgeroepen zijn staan er niet voor niets. Van ons wordt geëist dat we het niveau halen, ook als er een ander team staat. Soms lukt het, soms niet. De verantwoordelijkheid heb je iedere wedstrijd, ook op mijn positie."

"Je moet uit de frustratie blijven, anders gaat er meer mis. Ik zou liegen als ik zeg dat ik nooit gefrustreerd ben. Het is een bepaalde emotie die je onder controle moet houden. Uiteindelijk gaf die 1-2 alsnog een geweldige energieboost."