Cambuur-investeerder verklaart miljoenengift: 'Gewoon een leuke club'

Cambuur-investeerder verklaart miljoenengift: 'Gewoon een leuke club'

14-06-2022 18:33
82

SC Cambuur ontving begin deze maand plots een investering van 2,5 miljoen euro, maar volgens geldschieter Bert van den Brink heeft hij verder niets voor ogen. Hij neemt weliswaar plaats in het stichtingsbestuur van de Leeuwarders, maar ziet de Eredivisie-club vooral als een hobby.

Van den Brink, die met een geschat vermogen van 450 miljoen euro in de Quote 500 staat, benadrukt in gesprek met Voetbal International dat hij 'niets voor ogen heeft' met zijn investering. "Ik vind dit gewoon een leuke club met prettige mensen. Bier is om te drinken en mensen moeten plezier hebben. Voetbal is voor mij plezier", zegt de ondernemer, die ook nog een lening van één miljoen verschaft. 

Is Van den Brink in de toekomst nogmaals van plan om de portemonnee te trekken, bijvoorbeeld om een leuke speler naar Cambuur te halen? "Het is niet gelijk de bedoeling, maar uitgesloten is niets." Van den Brink heeft wel voor ogen waar hij hoopt dat Cambuur over vijf jaar staat. "Een stabiele club die meer wint dan verliest. Een club waar mensen met plezier naartoe komen. Ook de bezoekende supporters van Ajax, als ze verloren hebben. Dat zou ik wel geslaagd vinden."

Daarmee lijkt de miljonair een plek in het linkerrijtje te ambiëren. "De lat mag wel wat hoger. Er komt een nieuw stadion, dan komt er meer geld en zoals ik al zei: het leuke aan voetbal is voor mij het presteren. Het belangrijkste is om een goed bedrijf neer te zetten dat presteert. Als Cambuur vervolgens in het linkerrijtje staat en ik daar een bijdrage aan lever, zou ik dat heel leuk vinden."