Almere dreigt leegloop FC Eindhoven te vergroten: 'Wou maar twee, drie man kwijt'

Almere dreigt leegloop FC Eindhoven te vergroten: 'Wou maar twee, drie man kwijt'

09-07-2022 23:27
24

FC Eindhoven werd vorig seizoen verrassend derde in de Keuken Kampioen Divisie en dreigt daar nu de tol voor te betalen. Met Valentino Vermeulen (Borussia Dortmund II), Matthias Verreth (Willem II), Jens van Son (gestopt), Charles-Andreas Brym (Sparta), Jort van der Sande (NAC Breda) en Joey Sleegers (Dibba Fujairah) vertrokken al de nodige belangrijke spelers, mogelijk volgt ook Maarten Peijnenburg.

De 25-jarige Boxtelaar stuurde vorig seizoen de achterhoede van FC Eindhoven aan en heeft de interesse van Almere City gewekt. De jongste profclub van Nederland heeft een tegenvallend seizoen achter de rug, maar wil na zijn veertiende plek van vorig jaar weer serieus meedoen om promotie. Peijnenburg is in beeld als versterking, maar de verdediger heeft wel een doorlopend contract aan de Aalsterweg, inclusief éénjarige optie.

Trainer Rob Penders hoopt dan ook dat hij ook volgend seizoen over Peijnenburg kan beschikken. "We hebben niet alles in de hand. Maar Maarten wil ik er gewoon heel graag bijhouden. Het is afwachten", laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad. Dat FC Eindhoven al een half basiselftal kwijt is geraakt, was dan ook een domper. "Ik wilde maar twee of drie basiskrachten van vorig seizoen kwijt."