'Serieus: Senesi, Kökcü, Geertruida, Trauner, die kunnen bij Ajax mee'

'Serieus: Senesi, Kökcü, Geertruida, Trauner, die kunnen bij Ajax mee'

13-07-2022 08:08
184

Feyenoord-spits Danilo zit helemaal op zijn plek in Rotterdam. De Braziliaan is na het trainingskamp in Oostenrijk overtuigd geraakt van het niveau van de club.

"Ik zie ook geen enkel niveauverschil met Ajax, ook al zal niet iedereen me geloven", laat Danilo optekenen door Voetbal International. "Maar serieus: Marcos Senesi, Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, die kunnen bij Ajax mee. En ik geniet helemaal van Fredrik Aursnes. Hij laat voetbal er zo makkelijk uitzien: nooit balverlies, altijd de goede oplossing."

Danilo kwam over van aartsrivaal Ajax, al heeft zijn transfer nooit voor consternatie gezorgd, in tegenstelling tot die van bijvoorbeeld Steven Berghuis. "Dat komt, vermoed ik, omdat ik niet bij Ajax ben opgegroeid", stelt hij. "Sterker: ik heb er eigenlijk nauwelijks gespeeld. In Amsterdam zullen ze denken: Laat gaan, we hebben genoeg aanvallers."

Bij Feyenoord hoopt de Braziliaan zich verder te ontwikkelen. Danilo heeft een Nederlandse verloofde en voelt zich half Nederlands. Het Nederlands elftal sluit hij daarom niet uit. "En ik ga mijn Nederlandse paspoort aanvragen. Of dat mogelijkheden biedt? Bedoel je het Nederlands elftal? Oranjewhy not?", reageert hij. "Als ze me bellen en ze komen met een goed verhaal, zou ik het wel overwegen. Ik zeg dit niet omdat ik denk dat het makkelijker is voor me, hoor. Nederland heeft net zoals Brazilië heel veel goede spelers."