Stentler spreekt van 'karaktermoord', Parsons ontzenuwt interview Roord

Stentler spreekt van 'karaktermoord', Parsons ontzenuwt interview Roord

13-07-2022 20:40 Laatste update: 23:02
40

Het interview van Jill Roord in de Volkskrant blijft de tongen losmaken. In een interview met die krant had ze commentaar op de benadering en visie van bondscoach Mark Parsons. Leonne Stentler spreekt van 'een beetje karaktermoord'. Parsons probeert te ontzenuwen.

"Hoe ik ernaar keek? Vol verbazing, mijn mond viel open", vertelt Stentler bij de NOS. Ze vraagt zich af in hoeverre Parsons zijn stempel drukt op het elftal. "Miedema claimde min of meer de omzetting in de rust (van het duel met Zweden, red.). Dan denk je: waar is de autoriteit van deze bondscoach? Dan komt dit interview er nog eens overheen. Dit doe je niet. Het is een beetje karaktermoord. Het is not done om dit over je coach te zeggen."

26-voudig international Tessel Middag ziet er iets positiefs in: "Ik lees er ook de kracht van de spelers in, die op het veld beslissingen kunnen nemen. Of dat nou Miedema is of Jill Roord. Op het veld moet je ook je eigen beslissingen nemen. Dat vind ik wel interessant."

Reactie Parsons
De NOS vroeg Parsons naar het interview met Roord, maar de Engelsman wilde er inhoudelijk niet op ingaan. "De staf en ik hebben tijd geïnvesteerd in de spelers. Als je de speelsters kent, kun je meer doen. Dat kost natuurlijk tijd. Het resultaat is het ontwikkeling van het team en de spelers. We zijn heel blij met Jills prestaties sinds september. Ze scoort, maar speelt ook een belangrijke rol op verschillende posities."

"Met twee vragen wordt het al groter dan het eigenlijk is. Een speelster die te veel over een coach praat, nu praten wij er al teveel over", zegt Parsons. "Dit toernooi, ons team en het vrouwenvoetbal verdienen het dat we ons concentereen op het internationale voetbal en dit toernooi. We besteden hier soms wat te veel aandacht aan. We moeten doorgaan en deze speelsters blijven steunen."