Schreuder over transferprioriteiten Ajax: 'Centrumspits, misschien wel twee'

Schreuder over transferprioriteiten Ajax: 'Centrumspits, misschien wel twee'

15-07-2022 17:56 Laatste update: 18:46
126

Ajax-trainer Alfred Schreuder kon Owen Wijndal en Steven Bergwijn vrijdag voor het eerst inzetten, maar moet verder zonder Lisandro Martínez. De van Club Brugge overgekomen oefenmeester beaamt dat zijn selectie nog niet compleet is.

Schreuder kreeg na het oefenduel met KAS Eupen de vraag op welke posities hij nog versterking wil. "We zijn rustig aan het kijken en aan het overleggen, waar we versterkingen willen hebben. Natuurlijk, als je nu naar onze selectie kijkt, zijn er drie centrumspitsen weg hè, als je Danilo (vertrokken naar Feyenoord, red.) meerekent", doelt hij verder op Sébastien Haller en Brian Brobbey, in gesprek met Ziggo Sport. "Dus dan hebben we zeker een centrumspits nodig. En misschien wel twee."

Over eventuele aanvulling voor de verdediging en het middenveld is Schreuder minder uitgesproken. "Afhankelijk van wat er verkocht wordt, moeten we klaar zijn om wat nieuws te halen." De trainer is vooral bezig met het aanstaande trainingskamp. "Morgen (zaterdag, red.) trainen we en zondag vertrekken we naar Oostenrijk, dan trainen we daar 's avonds. En dan trainen we de hele week en dan spelen we twee goede oefenwedstrijden (tegen Red Bull Salzburg en Eintracht Frankfurt, red.)."

Daarna wacht nog een oefenduel met Shakhtar Donetsk. De Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV van 30 juli is de eerste grote test, Fortuna Sittard is op 6 augustus de eerste tegenstander in de Eredivisie.

 

Luister #DoneDeal de podcast ook via Spotify en Podimo!