'Hoge boom' Martens lacht: 'Laat de rest maar met rust, allemaal maar naar mij'

'Hoge boom' Martens lacht: 'Laat de rest maar met rust, allemaal maar naar mij'

15-07-2022 19:44
20

Lieke Martens was tijdens gouden EK van 2017 in bloedvorm en werd uitgeroepen tot beste speelster van Europa. Vijf jaar later is ze minder op dreef, erkent de linksbuiten van – sinds kort – Paris Saint-Germain zelf ook.

Martens was in de EK-wedstrijd tegen Portugal goed voor anderhalve assist. "Ik zeg ook niet dat ik mijn beste wedstrijd heb gespeeld, maar ik denk dat ik daarin wel weer een aandeel heb gehad. We kunnen het ook omdraaien. Maar goed, dat hoort erbij", laat de Limburgse weten aan ESPN. "Ik zou aanvallend ook meer van mezelf willen laten zien."

Wedden

Meer odds

Dat er sinds de succesvolle zomer van 2017 meer op haar wordt gelet, begrijpt Martens ook. "Ik ben een hoge boom. Laat de rest dan maar met rust en kom allemaal maar naar mij", vertelt ze lachend over de kritiek.

Martens krijgt zondag een nieuwe kans om zich te bewijzen. Nederland heeft tegen Zwitserland een puntje nodig plaatsing voor de kwartfinales veilig te stellen en strijdt bovendien met Zweden om poulewinst. De wedstrijd in Sheffield begint om 18.00 uur Nederlandse tijd.