Ajax denkt na komst Brobbey en Conceição nog aan versterking op twee posities

Ajax denkt na komst Brobbey en Conceição nog aan versterking op twee posities

20-07-2022 21:14 Laatste update: 21-07-2022 08:17
163

Gerry Hamstra benadrukt dat Ajax zich niet kan laten leiden door emoties in de pogingen om Brian Brobbey terug naar Amsterdam te halen. De landskampioen lijkt zo'n zeventien miljoen euro te moeten betalen aan RB Leipzig.

Dat Ajax fors in de buidel tast voor de zelfopgeleide spits, zorgt voor discussie. "Ik snap alle emotie en sentiment, maar het is onze taak en rol om daar feitelijk en analytisch naar te kijken", reageert Hamstra tegen het Algemeen Dagblad. "Kijk je naar een gelijkwaardige spits in Europa, ben je waarschijnlijk hetzelfde geld kwijt. Alleen zit bij ons het verhaal dat hij bij ons uit de wei komt, hier zijn opleiding genoot en op een bepaalde manier weggegaan is. Dat knaagt natuurlijk."

Naast Brobbey hoopt Ajax ook spoedig Francisco Conceição te presenteren. Woensdag werd de transfer van Calvin Bassey al afgerond. "Het zegt wel iets dat spelers van Glasgow Rangers, waar ze misschien in een iets minder aansprekende competitie zitten, en een talentvolle jongen die er bij Porto goed op staat, voor ons willen kiezen", zegt Hamstra over de aantrekkingskracht van de Nederlandse kampioen.

Ajax kijkt verder nog naar een targetman in de spits. Volgens Hamstra is ook de komst van een nieuwe rechtsback nog niet uitgesloten, al krijgen Devyne Rensch en Regeer eerst de kans om zich te bewijzen.