Brobbey doet belofte na Ajax-terugkeer: Ik ga nergens meer heen

Brobbey doet belofte na Ajax-terugkeer: "Ik ga nergens meer heen"

22-07-2022 14:36
157

Brian Brobbey is opgelucht dat hij zich weer speler van Ajax mag noemen. De twintigjarige spits vindt dat zijn geduld de laatste weken op de proef is gesteld.

Brobbey werd donderdagavond verwelkomd door de spelers van Ajax tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. "Ik heb ze een maandje geleden nog gezien, maar ik heb ze wel echt gemist. Ik was twee weken in Duitsland. Ik ging mijn zaakwaarnemer steeds berichten van: wanneer is het klaar? En vandaag is de dag. Het heeft een beetje lang geduurd, maar ik ben er nu", zegt Brobbey tegen Ajax TV.

De onderhandelingen tussen de clubs zorgden voor de vertraging van de definitieve terugkeer. Op beelden leek Brobbey met de ziel onder zijn arm rond te lopen bij Leipzig, maar dat bestrijdt hij. Wel is hij blij dat hij nu terug is. "Ik heb natuurlijk een heel gezellig team in Duitsland. Ik vermaakte me wel. Maar het was tijd om naar huis te gaan. Het was daar niet zo gezellig als hier."

Brobbey wil zich de komende seizoenen laten zien bij Ajax. "Ik ben hier om te blijven, ik ben nog niet klaar bij Ajax", stelt de spits, die een jaar geleden transfervrij naar Duitsland vertrok. "Dit is mijn huis, ik speel nu twaalf jaar hier, hier voel ik me thuis. Ik ga nergens meer heen."

"Bij Leipzig kende ik een moeilijke periode, maakte ik weinig minuten, maar ik ben de mensen wel dankbaar dat ze me hebben terug laten gaan naar Ajax", besluit de Jong Oranje-speler, die 16,35 miljoen euro kost. De transfersom kan door bonussen nog oplopen tot 19,35 miljoen.