Heerenveen-aanvaller Van der Heide kiest voor Roda: 'Ik kan niet wachten'

Heerenveen-aanvaller Van der Heide kiest voor Roda: 'Ik kan niet wachten'

30-07-2022 11:09 Laatste update: 13:38
31

Roda JC heeft Arjen van der Heide gepresenteerd. De twintigjarige aanvaller komt over van sc Heerenveen en tekent een contract voor drie seizoenen in Limburg.

Van der Heide, die sinds zijn debuut voor Heerenveen in 2019 tot veertig duels in de hoofdmacht kwam, is erg blij met zijn overstap. "Ik ben trots dat ik de komende seizoenen mag uitkomen voor deze prachtige club. De ambities van de club sluiten goed aan bij mijn eigen doelstellingen. Ik hoop dat we er een mooi seizoen van kunnen maken en ik kan niet wachten op mijn eerste minuten in het geel-zwart van Roda JC", aldus de aanvaller op de clubsite van de Limburgers.

Ook trainer Jurgen Streppel is zeer verheugd op de komst van de vleugelaanvaller. "Dit geeft ons zowel een kwaliteitsimpuls als meer mogelijkheden voorin. Met zijn snelheid en creativiteit kan hij van grote waarde zijn voor ons en we zijn dan ook trots dat hij voor Roda JC kiest."

Van der Heide maakte op 4 augustus 2019, op zeventienjarige leeftijd, zijn debuut in de Eredivisie. In 38 competitieduels scoorde hij geen enkele keer. Wel gaf hij drie assists. Op vrijdag 5 augustus kan hij al aan de bak. Dan opent Roda het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.