'Schreuder is een betere trainer, Ten Hag presteerde niet in knock-out-duels'

'Schreuder is een betere trainer, Ten Hag presteerde niet in knock-out-duels'

20-08-2022 13:58 Laatste update: 14:19
127

Aad de Mos slaat Alfred Schreuder hoger aan als trainer dan voorganger Erik ten Hag bij Ajax. De analist vindt dat de huidig manager van Manchester United niet in staat is om een wedstrijd te kantelen.

"Ik denk dat Schreuder iets beter is dan Ten Hag. Hij is creatief en een hele goede trainer", vertelt De Mos bij VTBL. "Hij kan de wedstrijd beter lezen. Ten Hag heeft in de knock out-wedstrijden niet veel gepresteerd. Hij werd altijd uitgeschakeld. In de groepsfase was het leuk en aardig, maar dat is iets anders dan knock out-wedstrijden tegen Atalanta, AS Roma en Benfica. Altijd eruit, wie het ook was."

De Mos laat zich ook uit over de situatie van Antony, die in de belangstelling staat van Manchester United. Ajax wees al een bod van tachtig miljoen euro af. "Is Ajax nou gek of Manchester United?", vraagt de ex-coach van de Amsterdammers zich af. "Ik denk dat ze allebei gek zijn, als Ajax het niet doet. Dat krijg je nooit meer voor zo'n speler. Als een jongen uit Brazilië vijf keer zo veel kan verdienen, dan gaat hij weg."

Ook Hedwiges Maduro zou geen moment twijfelen als The Mancunians een tweede bod uitbrengen. "'Ik zou hem nu al bijna laten gaan. Tachtig miljoen, waar praten we over? Natuurlijk is het beter als Ajax nog meer kan krijgen, maar tachtig miljoen is een absurd bedrag."