Nederlandse assistent van Alex Ferguson geeft Gakpo advies: 'Bedanken voor de eer'

Nederlandse assistent van Alex Ferguson geeft Gakpo advies: 'Bedanken voor de eer'

25-08-2022 17:05 Laatste update: 17:08
6

René Meulensteen adviseert Gakpo om niet naar Manchester United te vertrekken, laat de Nederlandse trainer weten in een interview met het Algemeen Dagblad. De oud-assistent van Alex Ferguson bij Manchester United ziet in deze ploeg niets terug van het team dat onder Ferguson successen behaalde.

"Als ik Gakpo was zou ik bedanken voor de eer en zeggen: ik blijf bij PSV", vertelt de assistent-bondscoach van Australië. "Ik zou tegen hem zeggen: jongen, er komen nog zoveel clubs. Bij PSV had je de kans om Champions League te gaan spelen, daar ben je op dit moment bij Manchester United nog niet zo zeker van."  Meulensteen werkte tussen 2007 en 2013 in Manchester als assistent van succescoach Ferguson.

Meulensteen heeft geen contact gehad met Erik ten Hag toen hij manager werd bij Manchester United, maar de 58-jarige Brabander had de nieuwe trainer wel graag advies gegeven. "Ten Hag moet slim zijn. Zo min mogelijk lange interviews en zo veel mogelijk de boel op de rit krijgen. De media-aandacht is in Engeland honderd keer erger dan bij Ajax. Als hij mij wel had gebeld voor hij aan deze klus begon? Dan had ik hem gevraagd of hij enig idee had waar hij aan begon."

Over hoe Antony en Gakpo het zouden doen in de Premier League, is Meulensteen ook alles behalve zeker. De vader van Vitesse-speler Melle Meulensteen, wijst op het immense verschil tussen de Engelse competitie en de Nederlandse. "Ze proberen Antony en Gakpo te halen, maar daar heb ik mijn vraagtekens bij. Die jongens zijn fantastisch in de Eredivisie, maar dat is geen garantie om hier het verschil te maken."