Ajax gelinkt aan diverse Antony-vervangers, Van der Vaart: 'Alleen nieuwe keeper'

Ajax gelinkt aan diverse Antony-vervangers, Van der Vaart: 'Alleen nieuwe keeper'

29-08-2022 06:54
129

Met de aanstaande recordtransfer van Antony is het de vraag wat Ajax met al die miljoenen moet gaan doen. Karim El Ahmadi, Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk verschillen duidelijk van mening.

Manchester United betaalt ongeveer honderd miljoen euro voor de Braziliaanse rechtsbuiten, inclusief bonussen. Hoewel ook São Paulo profiteert, zit Ajax er warmpjes bij. El Ahmadi adviseert om een directe vervanger van Antony te halen. "Ik ben fan van Ziyech", zegt hij bij Studio Voetbal over zijn oud-collega bij het Marokkaanse team. De 29-jarige ex-Ajacied is bij Chelsea op het tweede plan geraakt, maar de vraagprijs en zijn salaris vormen een struikelblok.

"Ziyech is een speler die Ajax verder kan helpen", meent El Ahmadi desondanks, maar Van der Vaart zou de spelmaker niet terughalen. "Ik zou Ziyech dan niet halen. Ik ben zijn grootste fan, maar dan creëer je weer een probleem", stelt de oud-international, die doelt op een luxe probleem. "Ik zou het geld niet meteen uitgeven. Ik zou eerst een echte keeper halen voor de toekomst. Remko Pasveer doet het goed, maar is al oud (38). Het is een beetje gek dat Ajax geen keeper heeft op wie je jarenlang kunt voortborduren. Je moet iemand van naam halen die een paar jaar bij Ajax kan spelen."

Pierre van Hooijdonk denkt dat Ajax de miljoenen nog helemaal niet moet uitgeven. "Ik zou het op de bank laten staan. Je kunt je oriënteren en voor volgend seizoen gaan kijken naar de opvolging van Tadic, Blind, Pasveer en Stekelenburg."

Bailey
Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, het technische duo van Ajax, zijn zich aan het oriënteren op een vervanger voor Antony. Naast Ziyech weet De Telegraaf dat Justin Kluivert is gepolst. De naam van PSV-doelwit Anwar El Ghazi viel eveneens en zelfs Aston Villa-aanvaller Leon Bailey kwam ter sprake. Ook Lucas Ocampos zou op het lijstje staan, meldde de bekende Ajax-twitteraar Gerjan Hamstelaar.