Utrecht-coach Fraser prijst Brobbey: 'Het is precies hoe ik ook in het leven sta'

Utrecht-coach Fraser prijst Brobbey: 'Het is precies hoe ik ook in het leven sta'

29-08-2022 08:43
177

Henk Fraser is teleurgesteld in de fans van FC Utrecht die zondag oerwoudgeluiden maakten na de treffer van Brian Brobbey. De trainer van de Domstedelingen prijst de reactie van de Ajax-spits.

Brobbey vertelde dat de geluiden hem niet veel deden. "Het is een belediging, maar ik trek me er niets van aan", zei hij onder meer bij ESPN. "Wij staan op dat moment met 0-2 voor, dus het boeit me niet. Ze mogen lekker praten. Wij hebben gewonnen, zij verloren."

"Ik ben blij dat hij er zo over denkt, want het is ook precies hoe ik in het leven sta", reageert Fraser in De Telegraaf. "Als iemand voor mij apengeluiden maakt, kijk ik hem aan en lach ik hem keihard in zijn gezicht uit. Hoe kun je als volwassene apengeluiden maken? Dat is toch lachwekkend? Niet van deze tijd. Die mensen bij wie racisme in hun hart zit, moeten hulp zoeken. Ik zal net als Brian doorgaan met mijn werk, me niet laten afleiden en zéker niet om mijn kleur. Daar ben ik trots op."

De FC Utrecht-trainer vindt wél dat er keihard moet worden opgetreden tegen racisme. "Ik vind het frustrerend dat – niet alleen in het stadion, ook in de maatschappij – mensen hiermee wegkomen."