Schreuder sluit deur nog niet: 'Ihattaren druk in gesprek met de club'

Schreuder sluit deur nog niet: 'Ihattaren druk in gesprek met de club'

06-09-2022 22:23
108

Alfred Schreuder heeft het opgenomen voor Daley Blind. De Ajax-trainer benadrukt dat de sleet er nog niet op zit bij de 32-jarige routinier.

"Dat is volgens mij een overbodige vraag", reageert Schreuder tijdens het persmoment in aanloop naar de clash met Rangers FC in de Champions League. "Daley is de speler bij Ajax met de meeste titels. De ervaring en slimheid van Daley staan voor mij buiten kijf. We krijgen nu veel wedstrijden in korte tijd, dus we zullen af en toe weleens rouleren. Maar als ik kijk wat Daley in wedstrijden en op trainingen doet, dan is hij gewoon enorm belangrijk voor ons."

Schreuder denkt de ervaring van Blind goed te kunnen gebruiken. Ajax verloor deze zomer immers meer dan een handvol basisspelers. De oefenmeester uitte richting het einde van de transferdeadline zijn ongenoegen. "Zeker op het einde vond ik sommige dingen niet goed lopen, dus daar heb ik gewoon mijn mening over gegeven", zegt hij voor de camera van RTL. "Dat was de situatie rondom Antony. Dat er niet getraind werd, vond ik niet goed. Dat irriteert op dat moment. Maar ik ben ook wel iemand die daar gauw weer overheen stapt, omdat ik wel tevreden ben met de spelers die we gekregen hebben."

Ihattaren
Over Mohamed Ihattaren kan Schreuder echter niet beschikken. De spelmaker is niet ingeschreven voor de Champions League-groepfase. Is hij op weg naar de uitgang? "Dat is helemaal niet de bedoeling dat we dat daarom gedaan hebben. De Champions League wordt in twee maanden gespeeld. Mo heeft al een week of zes niet meegetraind, dus eigenlijk is het een logische keuze. Hij is fysiek niet goed genoeg om te kunnen spelen."

Of Ihattaren dan nog toekomst heeft bij Ajax, laat Schreuder in het midden. "Hij is druk in gesprek met de club. Dat laat ik ook voor de clubleiding."