'Mensen hoeven niet te verwachten dat er tegen PSV acht nieuwe spelers staan'

16 september om 07:06

Arne Slot weigert te kiezen tussen Danilo en Santiago Gimenez. De Feyenoord-trainer benadrukt dat beide spitsen het goed doen en dat elk van hen zijn eigen kwaliteiten heeft.

Op de persconferentie na de 6-0 zege op Sturm Graz werd Slot gevraagd of het moeilijk wordt om voor de komende wedstrijden te kiezen tussen Danilo en Gimenez. "Het is een hele prettige gedachte dat we twee spitsen hebben die het teamspel kunnen vertalen in goals", reageert Slot. "Het is prettig dat we twee spitsen hebben die een goal kunnen maken, en ook dat ze allebei steeds fitter worden."

Slot verwacht geen keuzestress en stelt iedere week naar de fitheid te kijken. "Santiago en Danilo verschillen ook enigszins van elkaar. Ik vind dat Santiago beter is in het aannemen van ballen van achteruit, terwijl Danilo tot nu toe beter is in het inzakken richting het middenveld. Maar die kwaliteiten heeft Santi ook." 

Feyenoord treft aanstaande zondag PSV. Slot wil niet bevestigen of hij vasthoudt aan het principe never change a winning team. "Maar mensen hoeven niet te verwachten dat we zondag met acht nieuwe spelers beginnen. Door het verloop van deze wedstrijd ben ik ervan overtuigd dat we zondag volle bak kunnen spelen."