Fortuna heeft Europese ambities: 'We willen nog vier à vijf clubs overnemen'

Fortuna heeft Europese ambities: 'We willen nog vier à vijf clubs overnemen'

05-10-2022 10:22 Laatste update: 10:50
111

Atilla Aytekin, sinds kort eigenaar van Fortuna Sittard, heeft torenhoge ambities met de club. De Turkse ondernemer wil met de Limburgers op termijn Europa in. 

Aytekin is medeoprichter van Azerion. Middels een unieke constructie wil hij Fortuna naar de top leiden. "We hebben een plan opgezet, om nog vier à vijf clubs over te nemen", zegt hij tegen ESPN. De aanvraag om Fortuna onderdeel te laten worden van een consortium ligt al bij de KNVB. "De clubs moeten elkaar versterken in Europa met betrekking tot transfers, trainers, coaching en scouting."

Dat de groeimogelijkheden bij Fortuna vooralsnog beperkt zijn, heeft volgens Aytekin te maken met het 'lokale en regionale' imago. "Dan krijg je lokale en regionale sponsoren. Daar willen we landelijke en zelfs Europese elementen aan toevoegen. De begroting van tien miljoen die we nu hebben, willen we binnen drie jaar optrekken naar twintig tot 25 miljoen euro."

Aytekin wil dat Fortuna zo snel mogelijk een gezonde middenmoter is, die op eigen benen kan staan. "Het is belangrijk om realistische ambities te hebben. Om te zeggen dat Fortuna binnen vijf jaar tot de top-drie hoort, dat gaat niet. Dan heb je een ander budget nodig." De ondernemer wijst op het plan dat bij de Limburgers op tafel ligt. "We willen een stabiele organistatie worden en een goede middenmoter zijn. Champions League spelen zit er niet in, maar Europa League wel."