Kersverse Leverkusen-trainer Alonso deelt strijdplan: 'We hebben veel te doen'

Kersverse Leverkusen-trainer Alonso deelt strijdplan: 'We hebben veel te doen'

06-10-2022 14:09 Laatste update: 14:27
9

Xabi Alonso heeft donderdag voor het eerst de pers te woord gestaan als trainer van Bayer Leverkusen. De Spanjaard, die woensdag werd aangesteld, deed een boekje open over de manier waarop hij wil gaan spelen met zijn nieuwe club. 

Alonso, die vijf jaar geleden zijn schoenen aan de wilgen hing bij Bayern München, verlangt een hoge intensiteit van zijn spelers. "We willen modern voetbal spelen, waarbij we zowel met als zonder bal een hoge intensiteit op de mat leggen. Daarnaast hebben we een geweldige winnaarsmentaliteit nodig", aldus de trainer in gesprek met Kicker.

Leverkusen verkeert momenteel in zwaar weer. De club van Nederlander Jeremie Frimpong staat 17e in de competitie en speelt komend weekend de belangrijke wedstrijd tegen naaste concurrent Schalke 04. Alonso beseft dat er cruciale weken aankomen. "Tijd is een luxe in het voetbal. We hebben veel te doen. Ik moet de spelers leren kennen en ze met elkaar verbinden."

De voormalig middenvelder is ervan overtuigd dat hij de juiste man is om de boel om te draaien. "Ik voel me er klaar voor. Mijn motivatie, mijn honger naar succes en mijn overtuiging dat we kunnen verbeteren en winnen hoop ik op de spelers af te kunnen stralen. Dat is mijn doel."